Uitvaartverzekering

Een begrafenisverzekering lijkt in eerste opzicht een niet serieuze optie, maar wie de tijd neemt om nuchter ernaar te kijken komt tot andere inzichten. Van alle verzekeringen die je zult afsluiten ben je bijna voor de volle 100% zeker dat jij of je nabestaanden gebruik van zullen maken. Het antwoord is simpel… wij zullen allemaal het tijdige met het eeuwige eens moeten verwisselen, met de nadruk op moeten. Als iemand komt te overlijden moet er veel op orde gesteld worden. Uiteraard komt er een uitvaartceremonie aan te pas als het nou een begrafenis of een crematie wordt, voor beide zijn er kosten aan gekoppeld. De uitdaging om die kosten te dekken kan enorm zijn, maar niet als je een begrafenisverzekering afsluit.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen
Verschillende soorten uitvaartverzekeringen zijn er. De typen uitvaartverzekeringen die we kunnen onderscheiden zijn onder andere: Kapitaalverzekering, Naturaverzekering en koopsomverzekering. Bij kapitaalverzekering ligt het accent op uitkeren van een bepaald bedrag om de kosten van de uitvaart te dekken. Bij Naturaverzekering worden de goederen en diensten bijbehorende bij een uitvaart door de verzekering zelf bekostigd en geregeld. Bij koopsom verzekering gaat het meer om dat u eenmalig een bedrag stort bij de verzekeringsmaatschappij en uit dat geld wordt een deel van de begrafeniskosten gedekt.

Verschil tussen uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen

Het grootste verschil tussen uitvaartverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen ligt in het doel. Het doel van een uitvaartverzekering is namelijk om de kosten die gepaard met een crematie of begrafenis weg te nemen bij je nabestaanden. Bij een overlijdensrisicoverzekering is het doel om de nabestaanden een stukje zekerheid te bieden met betrekking tot het weggevallen financieel gedeelte. Bij een overlijdensrisicoverzekering mag het uitgekeerd bedrag vrij besteed worden, terwijl het uitgekeerd bedrag bij uitvaartverzekeringen, met uitzondering van kapitaalverzekering, uitsluitend aan de begrafeniskosten besteed moet worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van uitvaartverzekeringen

Het eerste voordeel dat uitvaartverzekeringen biedt, is dat nabestaanden na het overlijden van een dierbare zich helemaal niet druk hoeven te maken met de kosten van de begrafenis of crematie. Het nadeel van een uitvaartverzekering daarentegen is dat het kan zijn dat na het overlijden is komen vast te staan dat de verzekerde onderverzekerd is. Dit brengt met zich mee dat bijvoorbeeld niet alle kosten gedekt kunnen worden. Aan de andere kant kun je ook te maken hebben met wensen van de familie die niet in het wensen pakket voorkomt van de verzekeraar. Dit kan natuurlijk voor irritatie zorgen en dat willen we graag voorkomen.

3 gouden tips bij het afsluiten van uitvaartverzekeringen

Het eerste dat je moet doen om een verzekering af te sluiten met betrekking tot een uitvaart, is om goed na te denken over de uitvaartwensen en die voor te leggen aan de verzekeringsmaatschappij. Kies voor een pakket die het beste bij je past. Een uitvaartvaartverzekering vergelijken is dan de derde gouden tip die je zeker moet doen. Uitvaartverzekering vergelijken zal je in staat stellen om voor de beste optie te kiezen. Deze 3 tips moet je zeker in acht nemen, indien je van plan ben om een verzekering af te sluiten met betrekking tot een uitvaart.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.